Doorgaan naar inhoud
Instagram Pinterest TikTok E-mail
Groen Fatsoen
  • Alle recepten
  • GerechtenUitvouwen
    • Salade
    • Soep
    • Quiche
    • Pasta
    • Orzo
    • Risotto
  • KeukenUitvouwen
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Groen Fatsoen

Burrata recepten

Ik ben gek op burrata – die romige bol mozzarella met een zachte, smeuïge binnenkant. Perfect als showstopper op je bord, of je ‘m nu serveert bij de borrel, als lunch of als luxe toevoeging aan je avondmaaltijd. Hier vind je al mijn burrata recepten, altijd vegetarisch en vol smaak. Wat dacht je van caponata met burrata of een frisse burrata salade met perzik en amandelen? Het fijne aan burrata is dat je er weinig voor hoeft te doen: combineer met goede groenten, wat zuur of zoet, en je hebt een gerecht dat eruitziet alsof je in een restaurant zit. Ben je op zoek naar makkelijke en verrassende recepten met burrata? Dan zit je hier helemaal goed!

Keuken
Europees
Frans
Italiaans
Mediterraan
Gang
Bijgerecht
Borrelhapje
Hoofdgerecht
Lunch
Salade
Voorgerecht
Gerecht
Couscous
Flammkuchen
Orzo
Pasta
Risotto
Ingrediënten
Aubergine
Pistache
Tomaat
Dieet
burrata pasta
Pasta met burrata in verse tomaten saus
ravioli salade
Ravioli salade met burrata en courgette
pastasalade met pesto
Koude pastasalade met pesto en peultjes
caponata met burrata
Caponata met burrata en pijnboompitjes
flammkuchen met boursin
Flammkuchen met Boursin, vijgen en burrata
risotto alla norma
Risotto alla norma
tomatenorzo met burrata
Tomatenorzo met burrata en gegrilde bimi
Ratatouille flammkuchen met burrata
pompoen risotto
Pompoen risotto met gebakken salie en burrata
groene risotto
Groene risotto met prei en burrata
Toast met burrata en gegrilde perzik
Caponata parelcouscous met burrata
Zomerse salade met perzik, burrata en gerookte amandelen
Pasta met pistachepesto en burrata
tomaten risotto
Tomaten risotto met burrata
salade met perzik en burrata

Makkelijk burrata recept – romig, fris en verrassend

Op zoek naar lekkere en makkelijke burrata recepten? Burrata is dé ster op je bord: zacht, romig en perfect in combinatie met frisse groenten, fruit of een drupje goede olijfolie. Of je ‘m nu serveert met geroosterde tomaten, perzik en balsamico of als topping op heerlijke flammkuchen, pasta of risotto met burrata: met deze kaas til je ieder gerecht in één klap naar een hoger niveau.

Vegetarische recepten met burrata om van te genieten

Als je het mij vraagt kun je nooit te veel burrata eten. Mijn recepten met burrata zijn altijd vegetarisch, eenvoudig om te maken en bomvol smaak. Serveer burrata op een mooi bordje met seizoensgroenten als voorgerecht, of maak er een lichte maaltijd van met brood en gegrilde groenten. Ook heerlijk op pizza of bij orzo. Of je nu kookt voor jezelf of voor gasten: met burrata steel je moeiteloos de show en maak je ieder gerecht af.

Naar alle recepten

Veelgestelde vragen over burrata

Burrata is een romige Italiaanse kaas die van buiten lijkt op mozzarella, maar van binnen gevuld is met stracciatella (gescheurde mozzarella) en room. Het resultaat? Een zachte, luxe kaas die letterlijk over je bord uitloopt als je ‘m opensnijdt.

Burrata is gezond als je het met mate eet. De kaas bevat veel calcium en eiwitten, maar ook behoorlijk wat vet en calorieën door de roomvulling. Serveer het dus als verwenmoment, bijvoorbeeld met tomaten en rucola.

Burrata eet je het liefst op kamertemperatuur, zodat de binnenkant mooi romig is. Combineer het met tomaten, olijfolie en basilicum, serveer op een bruschetta of gebruik het als romige topping op een warme pasta of pizza.

Een klassieke pasta burrata maak je met verse tomaten, knoflook, olijfolie en basilicum. Kook de pasta, meng met een simpele saus, leg de burrata er bovenop en laat de romige vulling zich mengen met de warme pasta. Hemels!

Burrata smaakt mild, romig en zacht. De buitenkant doet denken aan mozzarella, maar de binnenkant is veel rijker en voller van smaak. Perfect in combinatie met frisse of lichtzure ingrediënten zoals tomaat, balsamico of citrus.

Het belangrijkste verschil tussen burrata en mozzarella zit in de structuur. Mozzarella is stevig en uniform, terwijl burrata een zachte buitenkant heeft met een romige binnenkant van stracciatella. Beide kazen worden gemaakt van koemelk of buffelmelk.

Je kunt burrata invriezen, maar dat raden we niet aan. Door de romige vulling verandert de textuur na het ontdooien. Voor de beste smaak en structuur eet je burrata het liefst vers.

Burrata komt oorspronkelijk uit Apulië, een regio in het zuiden van Italië. De kaas werd vroeger gemaakt om restjes mozzarella en room te verwerken – een voorbeeld van Italiaanse culinaire vindingrijkheid!

Een frisse, lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij burrata. Serveer je burrata met tomaat of balsamico? Dan is een lichte rode wijn zoals Pinot Noir ook een fijne match.

Blijf altijd op de hoogte

groen_fatsoen

🌸✨🌱👩‍🍳🐝
planten - koken - duurzaamheid - daily life
🪄Samenwerken? DM of mail
↓ check mijn blog

PLAATTAART MET VIJGEN EN CRISPY CHILI OIL 🌶️🤤

INGREDIËNTEN 🛒 (2 personen)

2 vijgen
4 plakjes bladerdeeg
200 gram creme fraiche
2 eetlepels groene pesto (van de versafdeling)
1 eetlepel honing
1 eetlepel crispy chili olie
100 gram feta
1 theelepel tijm (gedroogd)
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en besmeer deze met een laagje crème fraîche en wat zout en peper. Druk de plakjes tegen elkaar aan om een grote plaattaart te krijgen of maak mini’s door ze los van elkaar te leggen. Bak de taart voor ongeveer 15 – 20 minuten goudbruin in de oven.
🌱Snijd de vijgen in plakken en verkruimel de feta.
🌱Beleg de plaattaart met vijgen, verse pesto, feta en tijm. Drizzle wat honing en crispy chili oil over de taart.

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #lekkereten #lekkermakkelijk #lekkerensimpel #vijgen #plaattaart #hartigetaart #crispychilioil #tantefanny
TORTELLINI SALADE CAPRESE 🥗🍅🍝 Deze salad TORTELLINI SALADE CAPRESE 🥗🍅🍝

Deze salade is fris, romig én vullend – perfect voor als je iets lichts wilt dat toch voldoening geeft. Of je ’m nu maakt voor een picknick, een makkelijke doordeweekse avond of als bijgerecht bij de barbecue: hij scoort altijd.

INGREDIËNTEN 🛒

250 gram verse tortellini mozzarella & tomaat
245 gram mini buffelmozzarella @galbani_nl 
125 gram zoete cherrytomaatjes
6 zongedroogde tomaatjes
15 gram verse basilicum
75 gram rucola
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel balsamico azijn
1 eetlepel groene pesto
1 eetlepel olijfolie extra vierge
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Breng een pan met gezouten water aan de kook. Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water, laat afkoelen in een vergiet.
🌱Snijd de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten en basilicum. Laat de mozzarella bolletjes uitlekken. Maak een koekenpan warm en rooster hierin de pijnboompitjes.
🌱Maak een dressing door de pesto, balsamico, olijfolie, peper en zout te mengen.
🌱Doe de tortellini in een schaal. Voeg de tomaat, mozzarella, basilicum, rucola en dressing toe. Schep alles goed door elkaar. Maak af met de pijnboompitten en wat extra zout en peper.

💡TIPS & VARIATIES: Ook lekker met extra parmezaanse kaas vlokken

Benieuwd naar het recept? Je leest het uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op en volg mij voor meer vega recepten. 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #fyp #saladerecept #koken #kookinspiratie #receptenblog #vegetarisch #tortellini #tortellinisalad #pastasalade
PADDENSTOELEN ORZO MET VEGA BIEFSTUK 🥩🌱 Orz PADDENSTOELEN ORZO MET VEGA BIEFSTUK 🥩🌱

Orzo is zo’n pasta die stiekem vaak vergeten wordt, maar eigenlijk ontzettend veelzijdig is. In dit recept combineert het de romige smeuïgheid van risotto met de diepe smaken van gebakken paddenstoelen en kruidige specerijen. Samen met de vega biefstuk van @eatplanted heb je een luxe, maar toch makkelijke maaltijd die ideaal is voor een doordeweekse avond.

Benieuwd naar het recept? Je leest het recept uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #vegetarischrecept #paddenstoelen #vegetarischkoken
GYOZA CURRY BAKE 🫶🥘 Een ovenschotel met gyo GYOZA CURRY BAKE 🫶🥘

Een ovenschotel met gyoza klinkt misschien niet als een alledaagse combi, maar geloof me: dit is comfort food op z’n best. Krokante dumplings in een romige, geurige currysaus met kokosmelk, paksoi en een Aziatische twist. Een heerlijke en snelle soep met dumplings. Super snel want de oven doet bijna al het werk. 

Benieuwd? Je vindt het hele recept op mijn website www.groen-fatsoen.nl 💝🥰

#gyozarecipe #gyozabake #girldinner
CAESAR PASTASALADE 🥗🧀 Een klassieke Caesar, CAESAR PASTASALADE 🥗🧀

Een klassieke Caesar, maar dan in een zomerse pastasalade – dat is precies wat dit recept zo lekker maakt. Het brengt knapperige romaine sla, een romige dressing en vega kipstukjes samen in een heerlijke pastasalade. Perfect voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. Ook nog eens ideaal om restjes koud mee te nemen naar het park of strand.

Benieuwd naar het recept? Je leest het recept uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography
SUSHI FLAMMKUCHEN MET SHIITAKE 🍣🍱 Wie zegt SUSHI FLAMMKUCHEN MET SHIITAKE 🍣🍱

Wie zegt dat flammkuchen alleen maar hartige, klassieke toppings nodig heeft? Deze sushi flammkuchen bewijst het tegendeel en tilt het traditionele gerecht naar een compleet ander niveau. Met een knapperige bodem combineren we hier verrassende smaken uit de Japanse keuken: een pittige hint van wasabi, frisse zeewiersalade en shiitake. Onwijs verrassend en makkelijk!

Benieuwd naar het recept? Je leest het recept uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography
Volgen op Instagram

Vegetarische recepten

  • Alle recepten
  • Halloumi recepten
  • Burrata recepten
  • Risotto recepten
  • Orzo recepten
  • Pasta recepten
  • Quiche recepten
  • Soep recepten
  • Salade recepten

Recepten per keuken

  • Aziatische recepten
  • Italiaanse recepten
  • Mediterrane recepten
  • Mexicaanse recepten
  • Midden-Oosterse recepten

Over Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Samenwerken
  • Privacy Policy

Blogs

  • Kamerplanten
  • Vegetarische recepten
Instagram Pinterest TikTok E-mail

© 2025 Groen Fatsoen · Theme by 17th Avenue

Scroll naar boven
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Contact
Instagram Pinterest TikTok E-mail
Waar ben je naar op zoek?
Zoeken
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies.